Чи варто дитині вчити дві іноземні мови?

Знання іноземних мов у сучасному світі є не просто вимогою часу чи даниною моді, а справжньою нагальною потребою будь-якої людини. Окрім традиційного вивчення англійської мови, більшої популярності набуває вивчення двох іноземних мов, зокрема польської, німецької, французької, російської чи італійської.

Європейський досвід підтверджує доцільність такого кроку, адже головною метою у вивченні іноземних мов Рада Європи бачить багатомовлення – володіння кожним європейцем щонайменше двома іноземними мовами. Мовами, що визначають мовну карту Європи, є саме мови головних глобальних політичних гравців – Німеччини, Франції та Італії, які є найпопулярнішими як у Східній, так і Західній Європі.

Євроінтеграційний вектор розвитку України теж сприяє поширення цієї тенденції, а тому виникає безліч питань стосовно доцільності переваг та недоліків вивчення двох мов. Як відомо, знання іноземних мов, мовний білінгвізм сприяють когнітивній діяльності людини, мають позитивний психофізіологічний вплив. Науковці довели, що небезпека мовної інтерференції, тобто проникнення однієї іноземної мови в іншу, не впливає на власне оволодіння іноземною мовою, адже з часом відповідні граматичні, фонетичні та лексичні конструкції викристалізовуються та актуалізовуються саме у відповідній мовній ситуації.

Правило вивчення кількох іноземних мов передбачає інтенсивну мовну практику, яка досягається регулярністю занять та мотивацією учнів до їх вивчення. Варто наголосити, що за правильної організації навчання, уже учні дошкільного віку легко ідентифікують іноземні мови та вибирають правильні конструкції для спілкування.

Отже, у вивченні іноземних мов неможливо переборщити! Варто лише грамотно сформувати цілі та знайти професіоналів, які допоможуть їх реалізувати, а зробити це можна на курсах іноземних мов «YOLO».

Читайте також

Детальніше
Мовно-творчий табір "YOLO City Camp"02.07.2021
Мовно-творчий табір "YOLO City Camp" для дітей і підлітків віком 7-15 років:- англійська мова- польська мова- риторика- акторське ...
Детальніше
Детальніше
PTE Young Learners03.07.2021
Центр тестування Pearson Test of English (PTE) при освітньому центрі YOLO впроваджує здачу міжнародного екзамену з англійської мов...
Детальніше

Підписуйтесь на новини

найцікавіше на вашій пошті